TALLER DE LUTIER

 

Comencem el nostre cicle de tallers del 2018 amb una activitat per a tothom: EL TALLER DE LUTIER. El taller anirà a càrrec del lutier i músic James Testi que ens presentarà els instruments de corda en la seva totalitat (violí, viola, violoncel i contrabaix) i ens ensenyarà com estan fets i com es construeixen. Activitat especialment recomanada per als alumnes de l'àrea de corda, però també per a totes les altres. Demaneu més informació a la secretaria de l'Aula (972210671).

DIVENDRES 23 DE NOVEMBRE - 18H

Per saber més d'en James Testi:

James Testi va començar els seus estudis musicals als 13 anys al Canadà i als 18 va entrar a la facultat de música a la Universitat de McGill a Montreal graduant-se amb honors als 22. Posteriorment, va seguir estudiant amb beques de caire nacional per completar els seus estudis al Conservatori de Toronto i Viena a la Hochschule fur Darstellende Kunst. Des de la finalització dels seus estudis musicals, ha mantingut una intensa activitat musical en estils molt variats que li ha permès tocar més de 3000 concerts arreu del mon. 

Els seus estudis de lutier els va començar l’any 2006 amb el Mestre lutier Lucien André Ragot de Perpinyà, França. Ha pogut exposar tan a França com a diferents indrets a Espanya els seus instruments i restauracions i ha pogut fer xerrades informatives pels joves músics de conservatoris, escoles de música o orquestres de joves. Ha seguit la seva formació sobre acústica, construcció i restauració a E.E.U.U. al curs anual de Oberlin, Ohio. Va rebre la seva certificació com a Artesà professional de la CCAM l’any 2012. Recentment ha consolidat la seva formació fent un stage d’un any a Canadà amb el mestre lutier James Peter Ham aprenent nous aspectes de disseny, construcció i restauració tan d’instruments com arquets amb maquines de control numèric (CNC), fresadores industrials, torns, i materials nous com la fibra de vidre, fibra de carboni, el Kevlar, la seda, la cola d’Urea, la cola de poliuretà i fustes com la Paulownia i Balsa. 

CURS DE ESTILL VOICE CRAFT

El dissabte 5 de maig tindrà lloc un curs del mètode Estill Voice Craft, dirigit a cantants i a tothom que vulgui conèixer aquest mètode d'aprenentatge vocal, el qual impartirà la "vocal coach" Olga López Espejo. Per a més informació adreceu-vos a l'Aula Musical (972 21 06 71) o bé envieu un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

TALLER DE BAPNE

El dissabte 7 d'abril tindrà lloc al centre cívic de Pla de Palau un taller de Bapne que impartirà la formadora i investigadora Laura Moral Bofill. Per a més informació adreceu-vos a l'Aula Musical (972 210671) o bé envieu un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

1r TALLER DE SO I HOME STUDIO

El proper 2 de març el nostre professor de guitarra i combo, en Lluís Rodríguez Comas, ens obre les portes del seu estudi de gravació "Lilac Wine Studio" a Cornellà de Terri. Durant 3 hores ens ensenyarà què es fa en un estudi de gravació, quins són els aparells necessaris i els processos que cal seguir per crear i enregistrar música. Finalment acabarem el taller amb la creació i la gravació d'un tema per part dels participants. Animeu-vos! Places limitades.

DIVENDRES 2 DE MARÇ

HORARI: 17h a 20h

PREU: 10€  

2n MICROTALLER DE DIRECCIÓ D'ORQUESTRA

El proper divendres 2 de febrer a les 18h tindrà lloc a l'Aula Musical un taller introductori a la direcció d'orquestra OBERT A TOTHOM que estigui interessat a descobrir els secrets d'aquest món tan desconegut que envolta la figura del director d'orquestra. Tindrem el luxe de comptar amb la presència del director de la GIOrquestra, en Marcel Sabaté, que ens farà una xerrada sobre el paper del director davant de l'orquestra i la tasca que li toca fer perquè els concerts funcionin. A més ens ensenyarà els primers moviments per saber dirigir una formació musical i ens explicarà com es prepara pel seu proper concert a l'Auditori de Girona el diumenge 11 de febrer. La GIOrquestra celebra el seu 6è aniversari amb un programa de luxe i comptarà amb la col·laboració de la pianista ucraïnesa Valentina Lisitsa, amb la qual interpretaran un dels concerts més bonics i complicats que s'han escrit mai: el 2n concert per a piano i orquestra de RakhmàninovNo us ho perdeu! Altament recomanable!